איך להכין

  • איכות המים

    יש פתגם סיני: "צריך שלושה דברים כדי להכין תה טוב: מים, תה ואומן". ובדיוק בסדר הזה. במקום הראשון נמצאים מים, ולא תה עצמו.
    כדי לקבל תה טעים וריחני, אתה צריך מים רכים. בדיקת קשיות המים ממסנן ביתי היא די קשה, לכן אנו ממליצים לקנות מים בבקבוקים עם רמת מינרליזציה של לא יותר מ-0.5 גרם לליטר, כמו "מי עדן"

  • שיטת חליטה קצרה

    אנו ממליצים לכם לנסות את אופן הכנה הסינית הקלאסית, כאשר קומקום תה או גייוואן מלא בהרבה עלי תה ו"שופכים" דרכו מים. אז אתם יכולים להרגיש את מלוא הטעם והארומה, שישתנה במהלך כל שתיית התה.
    כדי לחלוט בשיטה הזו, תצטרך קומקום תה או גייוואן ממנו תוכל לנקז במהירות את העירוי. יוצקים לתוכו 4-6 גרם תה, ממלאים במים. לחלוט 5-10 שניות ולסנן מיד. חולטים את התה באותה צורה פעם שנייה, שלישית, להגדיל זמן החליטה כל פעם (להתאים לפי הטעם). ניתן לחלוט תה בצורה זו 5-7 פעמים, תלוי בסוג.

  • שיטת חליטה ארוכה

    ניתן לחלוט תה בכוס רגילה או בכל קומקום. שמים את עלי התה, להוסיף מים (בשיעור של 1-2 גרם תה ל-100 מ"ל). מחכים 1-2 דקות, ואז מנסים את העירוי. אם הטעם מתאים, מסננים את העירוי. במידת הצורך, ניתן להאריך את זמן החליטה.
    בדרך זו ניתן לחלוט את עלי התה בפעם השנייה.
  • טמפרטורת המים

    עבור כמה סוגים בהירים, ניתן לקרר מעט את המים לאחר הרתיחה - כדי לא "לשרוף" את העלים ולקבל חליטה ריחנית עדינה ללא מרירות מדי.
    ● 85-90°C לתה ירוק וצהוב
    ● 90-95°C לתה לבן
    את כל שאר התה (אולונג, שחור, פואר) מומלץ לחלוט במים הכי חמים שאפשר.
    עובדה מעניינת: השותפים שלנו בסין חולטים את כל סוגי התה במים חמים (100°C) ללא חשש מרירות ועפיצות בטעם. הם תכונות חיוניות של תה אמיתי, כפי שאומר הפתגם הסיני: "אם לא מר אז זה לא תה".

  • החשוב ביותר

    זכרו שאין דרך אחת נכונה להכין תה. אפילו מה שכתבנו למעלה זאת רק העצה שלנו המבוססת על שנים רבות של ניסיון, טעימות והמלצות מהשותפים שלנו בסין.
    קודם כל, כדאי להתמקד בהעדפות ובטעם האישיים שלכם. אל תפחדו להתנסות ולמצוא מתכונים משלכם!
    התה הכי נכון הוא לא מה שהוכן בהחלט על ההוראות, אלא מה שאתם אוהבים :)